Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за Главини.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Стандартните болтове за Лада не са толкова по-дълги, че да ти прецакат нещо (изобщо ме съмнява да са по-дълги). Това, че "майстор специалист" ти е завил резбата на криво и после и омазал положението(резбите), за по сигурно с пистолета директно, е друг въпрос. Не разбрах предни, задни или всичко е по дяволите? АБС имаш ли?
    Ако задните са заминали, там винаги с нови, заради вградения лагер. Колкото струват - толкова.
    Ако са предните - италянеца - 2 шенкела (с предпазната ламарина, главината и лагера) х 30 лв/бр. Вземи си и 1 болт да им пробваш резбите на главините, за да не си купиш като твоите. Тук печелиш 2 резервни шенкела за бъдещи срещи от 3-ти вид с бордюри . Купуваш и 2 нови лагера SNR, FAG или ставащи от руско возило (нямам представа дали става от нещо сделано) и отиваш на доверен майстор да ти окомплектова и смени нещата. Не си купувай турско-иранските, към момента SKF и други производни боклуци. Забравяш за дълго време и винаги, в последствие, като ползваш услугите на гумаджия го караш да подведе резбата на ръка и тогава да занитва с пистолета, за да не се повтаря случката.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Уж и на 4-те главини било омазано положението.Така имам помпа на АBS ,но незнайно защо не работи дори и индикация на таблото нямам.Нямам и доверен майстор който да ми направи тази процедура.Абе мам си джаз е положението.
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
        Уж и на 4-те главини било омазано положението.Така имам помпа на АBS ,но незнайно защо не работи дори и индикация на таблото нямам.Нямам и доверен майстор който да ми направи тази процедура.Абе мам си джаз е положението.
        шо бе нали одите при Лисантой ще помогне
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          шо бе нали одите при Лисантой ще помогне
          никои не помага.

Comment

никои не помага.
            Имам метчик М12х1,25
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

никои не помага.
              Е до там няма да ти паднат гумите,ходи

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз, понеже съм тъп явно, не разбрах как може дължината на болта да е причина за проблем с резбите? Ако е дълъг болта много, просто ще опира в шенкела при въртене на главината. Или няма да има въртене, ако е прекалено дълъг.

Тук май си трябват наистина метчици. Препоръчвам и 2-та метчика да се ползват. И занапред да се внимава със ситните резби.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

МН лесно пич вместо къди болтове ми навиват дълги такива за лети джанти тва е.

Comment

Огромни благодарности на Еньо /Голямата риба/. Днес той с помоща на метчик с правилния размер поразпили гнездата на главината и всичко се оказа,че е наред.
                    Много ми помогна бъди жив и здрав и все така услужлив колега.
                    Евалата.

Comment

Огромни благодарности на Еньо /Голямата риба/. Днес той с помоща на метчик с правилния размер поразпили гнездата на главината и всичко се оказа,че е наред.
                      Евалата.
                      Еньо си е Еньо

Comment

Евалата.
                        Винаги е в помощ бате Еньо, винаги може да се разчита на него, било то и само за консултация!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

при мене се получи подобен проблем със задно колело но както каза рибата в гумаджинийца ми прнавиха резбата и готово. ако е е единствената читава да ти кажа че се намира под моста до кат срещу сервиза на ситроен. и вземи си купи болтове поне като за фиат
                          '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                          '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Аз ти казах че на бат Еньо можеш да му имаш пълно доверие.
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Аз ти казах че на бат Еньо можеш да му имаш пълно доверие.
                              ми и аз винаги те слушам и за сега не съм сбълкал , а и ти не си ме подвел.

Comment

Горе-долу същата картинка се получи и при мене - дълги болтове от алуминиеви 16-ки на зимните желязни и а-напред, а-назад - нещо запира, а то запирали дългите болтове. Това, което е било в излишък беше омазано, а и омаза резбата на главината
                                За втора употреба главина искаха 20-25-50лв.
                                В крайна сметка взех една от Евро 07 за 25.60лв - предна лява главина с АБС. С болтове се заредих.
                                Утре ще я сменям.
                                Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Working...
                                X